Runtrainer

Over de Runtrainer App

De Run Trainer App is een app voor de beginnende zowel als de ervaren hardloper die vooral uit blinkt in zijn eenvoudige werking. Met een paar tikken heb je de doelen al gesteld en kun je onderweg. Daarna kun je alle functionaliteiten en meer verwachten die bij een hardloop app horen. Voor het pakket als geheel heeft Runtrainer dan ook een award gewonnen.

Opdracht omschrijving

Ook de Runtrainer app wordt aangedreven door een API / backend. De API voorziet de App van alle data  en zorgt ervoor dat nieuwe data veilig wordt opgeslagen. Tevens is de API verantwoordelijk voor betalingen en de aansluiting met andere platformen (Apple, Facebook etc). Omdat de App steeds blijft verbeteren en rijker wordt in features is het noodzakelijk dat de API hierin meegroeit, niet alleen functioneel maar ook op het vlak van beveiliging en code standaarden. Netpulse werkt al enige jaren aan de backend / API voor de Runtrainer App en is net als de gebruiker benieuwd naar de volgende versie.

Wat is een web API?

"Een web-API is een programmeerinterface voor toepassingen voor een webserver of een webbrowser. " Wikipedia

Maar wat betekend dit nou concreet? In het kort zou je kunnen zeggen dat een web API een webapplicatie is voor gebruik in andere websites of apps. Als ontwikkelaar schrijf en onderhoud je de code op eén plek en vervolgens kun je deze overal gebruiken ( dus ook op geheel andere platformen ). Dit zorgt voor betere kwaliteit code die makkelijker en beter te onderhouden is. Het toepassen van web API's als deze is onderdeel van onze microservice strategie.